Jaké jsou výhody jednotlivých druhů povlečení?

Článek - Výběr povlečení

Jaké jsou výhody jednotlivých druhů povlečení?

Každý má od povlečení jiná očekávání. Pomůžeme vám najít povlečení, které bude vyhovovat přímo vám. Krásné sny začínají u nás a to již samotným výběrem kvalitního povlečení

 

Bavlněné povlečení

Nejoblíbenějším materiálem ložního prádla zůstává stále bavlna, jelikož je velmi příjemná na dotek, spolehlivě vás zahřeje a výborně absorbuje vlhkost, což oceníte především v letních měsících. Mezi další výhody bavlněného povlečení patří odolnost vůči praní, která zajišťuje jeho dlouhodobou životnost. Pokud nejste fanoušky žehlení a hledáte povlečení s menší náročností na údržbu, jistě si vyberete z našich dalších druhů povlečení. 

 

Krepové povlečení

Krepové povlečení si získává čím dál tím více příznivců díky svým vynikajícím vlastnostem. Má dlouhou životnost a jeho údržba je velmi jednoduchá. Nemačká se a není ho tedy třeba žehlit. Hodně lidí se mylně domnívá, že krep je druh materiálu. Nejedná se o druh materiálu, ale vzhled látky ze které je povlečení vyrobeno. Kvalitní krep poskytuje skvělou termoizolaci, díky čemuž vás v zimě zahřeje a v létě naopak poskytuje příjemný chladivý efekt. Jeho prodyšnost zároveň zabraňuje nadměrnému pocení. 

 

Saténové povlečení

Toužíte-li po luxusu nejen na pohled, pak si saténové povlečení přímo zamilujete. Pro tento luxusní materiál je charakteristický nejen lesklý vzhled, který dodá vaší ložnici luxusní atmosféru, ale i skvělé vlastnosti jako maximální hebkost na dotek a vynikající termoizolace. V létě vám tak saténové povlečení poskytne skvělou ochranu před přehříváním, v zimě vás naopak bezpečně zahřeje. 

 

Flanelové povlečení

Flanelová povlečení jsou díky své hřejivosti oblíbená především v chladnějších měsících. Jsou velmi lehká a příjemná na dotek, patří však mezi ta povlečení, která vyžadují trochu větší péči. Flanelová povlečení je třeba žehlit.